Pieczenie z pomocą pary

Projektując nowe urządzenia, nasi inżynierowie inspirowali się technologiami stosowanymi w profesjonalnych kuchniach i stworzyli uniwersalne wielofunkcyjne piekarniki, które realizują wyobrażenia klientów o nowoczesnym, szybkim i zdrowym gotowaniu.


W piekarnikach Brandt oprócz tradycyjnych metod pieczenia, czy to ze wsparciem gorącego powietrza, czy bez, można skorzystać także z mocy pary, która przeniesie granice Twoich kulinarnych umiejętności w zupełnie nowy wymiar. Łączone pieczenie na parze jest smaczne i niezwykle wydajne.

Dzięki wsparciu pary potrawy nie wysychają, mięso i ciasto przygotowane w tym trybie nie tracą objętości, są soczyste i pełne smaku. Dzięki korzystnemu połączeniu gorącej pary i gorącego powietrza, wnętrze jest zawsze dobrze nagrzane, a brzegi są złotobrązowe i chrupiące. Spróbuj na przykład świetnego złocistego kurczaka lub pysznego chrupiącego domowego chleba przygotowanego na parze, a już nigdy nie będziesz chciał przygotowywać tych posiłków inaczej.

Piekarnik posiada wbudowany zbiornik na wodę, a z przodu piekarnika znajduje się lejek, który automatycznie wysuwa się przed uruchomieniem programu wykorzystującego parę. Wystarczy napełnić go wodą i rozpocząć pieczenie. Piekarnik monitoruje wówczas temperaturę, czas i rodzaj przygotowania, łącznie z proporcją dodanej pary (od 20% do 80%).

Poznaj inne technologie Brandt

Zarządzanie mocą wejściową

Funkcja ustawienia przez użytkownika maksymalnej mocy wejściowej dla płyty indukcyjnej,