Pieczenie w niskiej temperaturze

Nowe piekarniki De Dietrich należą do czołówki technologicznej na świecie. Są wyposażone we wszystkie narzędzia niezbędne do tworzenia arcydzieł kulinarnych.

Jednym z tych sposobów jest delikatne, równomierne i powolne pieczenie często w temperaturze poniżej 100 °C.
Ten sposób używany przez najlepszych mistrzów kulinarnych jest idealny do przygotowania szczególnie miękkich i smacznych mięsiw. Wybór tej funkcji jest bardzo prosty.
Po prostu wybierz wybrane danie: jagnięcinę, cielęcinę, stek wołowy, wieprzowinę, kurczak, rybę lub jogurt. Gotowanie w niskiej temperaturze zachowuje wszystkie soki i naturalne smaki mięsa, dzięki czemu można wyczarować w domu wyjątkowe doznania kulinarne.
Niektóre piekarniki mają specjalny ruszt, który utrzymujący mięso nad spodem piekarnika, aby zapewnić doskonały obieg ciepłego powietrza, więc nie ma potrzeby obracania mięsa.

Czas pieczenia jest długi, ale bardzo łagodny. Po zakończeniu gotowania niektóre programy automatycznie uruchamiają program utrzymywania temperatury żywności, co pozwala zachować delikatność mięsa.
Pieczenie w niskiej temperaturze zapewnia równomierne pieczenie mięsa przy jednoczesnym zachowaniu soczystości. Możesz także użyć tego programu do wyrobu tradycyjnych jogurtów.

  • Podczas przygotowywania żywności temperatura nie powinna spaść poniżej 73 ° C i wzrosnąć powyżej 100 ° C.
  • Pieczenie w niskiej temperaturze jest programowane zgodnie z rodzajem żywności. Niektóre naczynia mogą mieć zupełnie inne parametry ustawień (grzejniki, temperatura przeznaczona do grillowania).
  • Uwaga: W zależności od wybranego naczynia temperatura piekarnika może wzrosnąć do 275 ° C (podgrzewanie wstępne) w pierwszych etapach pieczenia.

Poznaj inne technologie Brandt

Zarządzanie mocą wejściową

Funkcja ustawienia przez użytkownika maksymalnej mocy wejściowej dla płyty indukcyjnej,